sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Mitalikahvit


Juotiin tänään perheen kesken KaMan halli-SM-mestaruuden kunniaksi. Tarkoitus olis siitä reissusta jotain tänne kirjoittaa, kunhan löytyy tarpeeksi aikaa. Mutta pesiskausi tuli kuitenkin viime viikonloppuna avattua. Tämäkin viikonloppu on mennyt ihan kivasti. Siis itseltäni, blogipingviini Pingusta en ole sitten niinkään varma:

Voi raukkaa, unimaskikin on väärinpäin. :D

Ja mitä urheiluun tulee, tässä menneen viikon saldoa SM-liiga -suklaamunista:

Mistä noita tuomareita oikein riittää? Mieleen hiipi jo pieni epäily, että joku makeistehtaalla on tahallaan lähettänyt kaikki tuomareita ja Ipa-pelaajia sisältävät munat Turkuun. No, toivottavasti sieltä se Tepsin pelaajakin jossain vaiheessa putkahtaa.

Että näin. Lätkän pleijarit on käynnissä ja pesiskausikin lähestyy kovaa vauhtia. Kevättä ja valoa kohti! :)

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kummitädin villavintiö

Rakkaan kummipoikani kolmevuotispäivä lähestyy ja halusin tehdä hänelle jotain kivaa itse. Poju kun saa kuitenkin muualta runsaasti leluja ja muuta, niin haluan itse keskittyä osoittamaan rakkauttani itsetehdyllä lahjalla ja sillä, että olen käyttänyt siihen aikaa ja lämpimiä ajatuksia pelkän rahan sijasta. Ja toki myös sekin on merkittävä pointti, että sitä rahaa ei opiskelijalla kovin suuria summia ole käytössäkään. :)

Cittarin Mammuttimarkkinoilta tarttui mukaan kaksi kerää Novitan O(p)i villasukka -seiskaveikkaa. Niistä ei mitään kovin monimutkaista saa aikaan, mutta onneksi ihana ohje löytyi Ullaneuleen nettisivuilta:

Kyseessä on Emma Karvosen suunnittelema Villavintiö, jota tässä mannekeeraa Pingu. :D Ihana ja helppo ohje, ei yhtään saumoja! Ohjeessa lankana oli Dropsin Karisma, mutta hyvin sopii Seiskaveikallekin. Ja väritystä sekä nappeja muuntelemalla sopii niin tytölle kuin pojallekin. Luulenpa että näitä tulee tehtyä vielä lisää. Ja voisipa jopa koittaa tehdä pitkähihaisen versionkin.

Nyt kun tuon työn on saanut puikoilta, mitäköhän keksis seuraavaksi? Taidanpa lähteä pohtimaan. :)

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Tästä se lähtee

Uusi blogi nimittäin. Ihan uusi kokemus tämä ei minulle ole, puolentoista vuoden ajan oon pitänyt käsityöblogia Novitan Neulomo-sivustolla, mutta halusin nyt laajentaa aihepiiriä hieman. Nimen mukaisesti on tarkoitus kirjoittaa minulle rakkaista aiheista, pääasiassa käsitöistä, pesäpallosta ja jääkiekosta. Saattaa myöskin opiskeluaiheista ja muuta höpinää tänne eksyä.

Jospa esittelisin itseäni tässä hieman. Ikää on 24 vuotta ja opiskelen neljättä vuotta Suomen kieltä Turun yliopistossa. Opiskelua olis vielä pari vuotta jäljellä, eli gradun väsääminen ja toivottavasti opettajan pedagogiset opinnot.

Käsitöitä olen harrastanut siitä lähtien, kun ala-asteen viidennellä luokalla opin neulomaan ja virkkaamaan. Innostuksen tähän harrastukseen olen perinyt kummankin puolen isovanhemmilta; sekä mummi (isänäiti) että mummo (äidinäiti) olivat tosi ahkeria ja taitavia tekijöitä. Myös äiti tykkää neuloa ja yhteisenä paheena meillä ovatkin kauppojen lankaosastot. :D

Ja mitä urheiluun tulee, olen siis puhtaasti penkkiurheilija. No, en sitäkään ole aina ollut. Vaikka noin kolmevuotiaasta lähtien on tullut matseissa käytyä, vasta lukioiässä pääsi pesis- ja lätkäkärpänen puraisemaan. Sitä ennen oli asenteeni lähinnä "urheilu on maailman syöpä". No, sehän sitten kostautui ankarasti ja välillä olen ollut melkein jopa perheen innokkain lähtemään vaikka pesisotteluun.

Pesäpallo-ottelussa kävin ensimmäisen kerran kesällä 1990, jolloin oli vajaa kolmevuotias. Asuimme Kankaanpäässä, josta olimme muuttamassa pois. Äiti ja iskä aattelivat, että mennään nyt kerran katsomaan lajia, kun kaikki siitä puhuvat. Sillä tiellä ollaan sitten edelleen. KaMan eli Kankaanpään mailan pelejä ollaan käyty katsomassa ympäri Suomea. Ja siis KaMan kotipeleihinkin meillä oli kotipaikkakunnaltamme Särkisalosta melkein kolmen tunnin matka!

Jääkiekkokin tuli aika pienenä osaksi elämääni. Särkisalosta oli reilun tunnin matka Turkuun ja iskä ja isoveljet tykkäsivät talvella käydä katsomassa Tepsin pelejä. Joskus lähdin mukaan, mutta yleensä menimme äidin kanssa otteluiden ajaksi ostoksille kaupungille. Nykyään tulee käytyä ainakin kymmenen matsia kaudessa katsomassa ja kyllä upeimpia hetkiä on ollut Tepsin Sm-kullan juhliminen Turun kauppatorilla pari vuotta sitten.

Tässä näitä nyt lyhyesti. Jatkossa vähän tarkemmin toivottavasti.

Yksi syy, miksi juuri nyt päätin tämän blogin aloittaa, on se, että huomenna olisi tarkoitus mennä Seinäjoelle seuraamaan pesiksen Sm-halliturnausta, mikä on minulle uusi kokemus. Siispä KaMa-huivi kaulaan ja matkaan. :)