tiistai 15. tammikuuta 2013

Oisitko sie miun tiskirätti?

Joo, eipä ehkä kuulosta kovin houkuttelevalta moinen ehdotus. Mutta jotakuinkin noin suomentuisi tämän tiskirätin nimi:

Nimi on siis Be my discloth ja ohje löytyy Ravelrysta. Itse käytin lankana Novitan Miamia ja puikot olivat 3mm, jotta neuleesta tuli vähän napakampaa. En kyllä tiedä, miten hyvin Miami kestää tiskirättikäytössä, mutta ajattelinkin lahjoittaa tämän ystävänpäivälahjaksi jollekin tutulle, en oo vielä päättänyt kenelle. Tosi kiva ohje, luultavasti tulee kokeiltua toistekin. Lankaa tähän meni 27 grammaa.


Muutakin pientä on tullut valmiiksi sitten viime postauksen. Jotenkin on nyt sellainen vaihe, että päivässä tai parissa valmiiksi tulevat työt kiinnostavat nyt eniten. Toki on mulla kolme vauvan villatakkiakin kesken, mutta ne saan valmiiksi vasta, kun olen käynyt ratsaamassa äidin nappilaatikon Turussa.

Mutta pienin askelin siis edetään lankavaraston laihduttamisprojektissa. Tiskirätin jälkeen pääsi hyväntekeväisyyskärpänen puraisemaan ja aiheutti kaksi sytomyssyä:

Tällä ohjeella olen aikaisemminkin virkannut useammankin myssyn, kaksi niistä omalle äidilleni, jolla reilut kaksi vuotta sitten todettiin syöpä. Häneltä eivät onneksi lopulta kuitenkaan hiukset lähteneet ja sairaudestakin on toipunut hyvin ja on ollut jo pitkään takaisin töissä. Että kiitollinen saan kyllä olla siitä. <3 Ohje löytyy Leenan käsityöt -blogista. Tässä myssyssä lankana Katian New Orleans ja koukku 3,5mm. Lankaa kului 41g.


Tässä ruskeassa myssyssä lankana on puolestaan Katian Monaco ja koukkuna taas tuo 3,5mm. Langankulutus 53g. Tämän langan ostin muuten viime keväänä Turun Piikkopirrasta lahjaksi äidille, mutta jossakin yhteydessä se päätyi sitten minun koriini.

Myssyjen myötä tuli muuten liittyttyä jopa Facebook-ryhmään, jossa jäsenet tekevät sytomyssyjä TYKSin syöpäosastolle. Siellä on munkin äiti ollut hyvässä hoidossa. :-)

Eilen sain muuten samaiselta äitikullalta postia, oikein paketin! Olin tosin itse häntä pyytänyt lähettämään Viking of Norwayn ruskeaa Vilma-lankaa, jotta saisin niistä tekemäni junasukat valmiiksi. Mutta kivana yllätyksenä paketissa oli vähän herkkujakin. Ja avomiehelle suunnattu kirjekuori, joka sisälsi ilmeisen vastaiskun joululahjaksi saamalleni KaMa-kalenterille, nimittäin TPS:n tanssiryhmän Kissakalenterin. Niitä kun oli saanut kuulemma ilmaiseksi jostain matsista.

Mutta paketin sisältämän langan myötä sain ne junasukat valmiiksi:

Lankana siis Viking of Norwayn Vilma ja puikot 3mm. Lankaa näihin meni 51g. Taidanpa tehdä jossain vaiheessa toisetkin samasta langasta, sitä kun jäi vielä reilu kerä.

Eli tämän verran on lankojen vähentäminen edennyt, tosin "takapakkia" tuli äidin lähettämän langan verran, josta tosin huomioin vain täyden kerän, kukapa nöttösiä jaksaa punnita. :P

Ostetut/saadut langat: 750g
Kulutetut langat: 220g
Pois annetut langat: 100g
Langankulutus: +430g

tiistai 8. tammikuuta 2013

Se niistä uudenvuoden lupauksista

Niistä vähäisistäkin. Moneen vuoteen en oo viitsinyt tosissani mitään lupauksia tehdä, kun niiden pitämisestä tai ainakin yrittämisestä koituu yleensä vain harmaita hiuksia. Tänä vuonna ajattelin kuitenkin yrittää vähentää lankavarastoani. Ja hyvinhän se sujui, ensimmäiset neljä päivää. Sitten tulikin lauantai. Avomieheni lueskeli aamulla Keskisuomalaista ja totesi, etten halua nähdä etusivua. Aavistin kyllä heti, mitä se tarkoittaa. Minimanin mainosta. Ja lanka-alea. Niinhän se oli: Novitan lankojen poistuvat värit -40%.

Käytyämme ensin tilaamassa tulevalle pikkuiselle vaunut (Emmaljungan Classic-runko ja tummanharmaa lehtikuvio; anoppu maksaa ainakin osan, jess), menimme sitten käymään tuossa kukkaroa ja tervejärkisyyttä horjuttavassa paikassa eli Minimanissa. :-D Muitakin näytti olevan samalla asialla ja hyllyt olivat osittain jo tyhjentyneetkin. Mutta löysin ihanaa vaaleansinistä Woolia ja mietinkin, montako kerää ottaisin. Sitten huomasinkin alemmalla hyllyllä ihana pirtsakkaa kirkkaankeltaista Nalle Aloe veraa. Siitäpä saisi varmaankin jotain kivaa vauvalle. Kuusi kerää oli jäljellä, mutta tarvitsisinko niin paljon? No, lopputulos on nähtävissä kuvassa:

Eli eihän niitä voinut sinne jättää, selvästi kuuluivat yhteen. :-D Ja tuosta satsista saa vaaville kaikenlaista, kunhan vaan vielä keksii, että mitä. Toki sitä Wooliakin lähti sitten matkaan kaksi kerää, mutta ne lahjoitin jo eteenpäin avomiehen kaverin avovaimolle, kun kävin heidän luonaan ekan kerran sunnuntaina.

Ja olenhan jo saanut jotain valmiiksikin, nimittäin ensimmäiset junasukkani:

Aloitin näitä ennenkin jo yhden parin tummanruskeasta Viking of Norwayn Vilmasta, mutta ne jäivät jäähylle langan loputtua kesken. Täytyy odotella, että äiti lähettää mulle kerän. Mutta nämä aloitin sunnuntaina, kun olimme kyläilemässä ja leffaa katsomassa. Langasta en ole täysin varma, mutta arvelisin sen olevan Seiskaveikkaa. Välillä epäilin sen olevan Nallea, mutta vertailin muihin Seiskaveikkoihin ja paksuus on kyllä aika sama niiden kanssa. Painoa tällä sukkaparilla on muuten hehkeät 48 grammaa, joten vielä on matkaa, jos meinaan varastoani saada supistumaan.

Tämän vuoden lankasaldo:

Ostetut/saadut langat: 700g
Kulutetut langat: 48g
Pois annetut langat: 100g
Langankulutus: +552g

Eli tähän mennessä tänä vuonna lankavarasto on lihonut reilut puoli kiloa. Näillä mennään! :-)


perjantai 4. tammikuuta 2013

Mainiota urheiluvuoden alkua!

Kylläpä eräänä iltana marraskuun loppupuolella loksahti tältä tytöltä suu auki nettiä selaillessa. Olin silloin juuri käymässä Turussa ja kovasti äiti ihmetteli, kun tytär rupeaa kirkumaan ihan täysillä. Mutta oli kyllä syykin hyvä, sillä nyt se oli viimein tehty: Kankaanpään Mailan Nuo mainiot mailamiehet -poikakalenteri!

Vaikka oonkin kihloissa ja kohta myös äiti, niin olihan sellainen pakko saada. Vaikka ihan vain pitkän linjan KaMa-faniuden takia. Aivan ohittamaton tuote. Onneksi oli Joulu tulossa ja siinäpä ratkesi sitten sekin ongelma, että mitä toivoisin isoveljiltä joululahjaksi. Voin tosin kuvitella, miten "ratkiriemukasta" 30-vuotiaalla veljellä on ollut laittaessaan KaMan toiminnanjohtajalle tilaussähköpostia ja sitten vielä selitellessään, että juu, pikkusiskolle joululahjaksi... :-D

Nyt on kalenteri jo sitten käytössä ja ripustettuna seinälle työhuoneeseen, josta on määrä tulla vauvan huone. Toivottavasti pääsisimme tulevana kesänä edes kerran koko perhe Kankaanpäähän katsomaan pesistä, voisin samalla näyttää jälkikasvulle, että "tuolla kentällä on niitä samoja setiä kuin äidin kalenterissa". :-D

Kuvat ovat kyllä hyvin otettuja ja hyvän maun mukaisia, eivät ollenkaan törkyisiä:

Niin, ja juu, onhan siinä kalenteriosuuskin jossain:

Eli yhtenä numeropötkönä kuvan alalaidassa, sunnuntait merkattuna oranssilla. Eli tässä kalenteripuolessa olisi vielä parantamisen varaa, jotta siitä olisi jotain hyötyä. Muuten kyllä jees.

Tässä vielä linkki kalenterin Making of -videoon.

Ja pesiskautta ootellessa on sentään vielä lätkäkautta hyvin jäljellä. Tepsi aloitti eilen reippaalla voitolla Lukosta, mutta tänään tuli sitten voittomaalikisassa takkiin Kärpiltä. Ei voi mitään, seuraavan kerran kehiin huomenna Helsingissä. Jyp puolestaan hävisi eilen Kalpalle ja voitti tänään Ilveksen jatkoajalla. Seurasimme tämänpäiväistä peliä avomieheni kanssa netistä ja kyllä itselläkin vähän veri kuohahti, kun kiekko kävi katsomoverkossa eikä peliä vihelletty poikki. Tämän seurauksena Jypin pelaajat lamaantuivat odottamaan tuomarin vihellystä ja Ilves pääsi tasoittamaan viisi sekuntia ennen loppua. Onneksi Jyp teki ratkaisun jatkoajalla melko nopeasti, puolen minuutin pelin jälkeen. Mutta saapa nähdä, mitä tuomaritarkkailija pelin lopusta tuumaa.

Urheilun seuraamisen lomassa on tullut toki tehtyä käsitöitäkin, mutta niistä lisää, kunhan valmistuvat.

tiistai 1. tammikuuta 2013

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan

Jiihaa, nyt on KyJy-urakka omalta osaltani ohitse! Viimeinen työ, $5 in Paris, tuli tänään valmiiksi. Eli uuden vuoden puolelle meni hiukan. Mutta eipä kuitenkaan KyJynkään tavoitteista kauaksi jäänyt, vain kahdeksan päivää. Ja hyvin siinäkin mielessä ajateltuna, että kaikki edellisen tempauksen työtkään eivät ole vielä valmistuneet. :-)

Tässäpä tämä viimeinen siis. Ohje löytyy Ravelrysta, mutta muokkasin sitä vähän, koskan halusin pidemmän paidan pitkillä hihoilla. En toki tähän muokkaamiseen ihan itse pystynyt, vaan sain hyvin osviittaa siihen Googlettamisen kautta löytämästäni Annikan neuleblogista. Aika tyytyväinen olen tähänkin tekeleeseen, ainut, mikä hieman jäi vaivaamaan, ovat hihat, joista tuli makuuni hieman liian löysät. Mutta osaanpa sitten mahdollisella seuraavalla kerralla tehdä kavennuksia tasaisemmin.

Eli tältä sitten näyttää lopullinen KyJy-listani:



1. Virkattu ja neulottu lukunuttu Novita Tico ticosta (aloitettu 22.6., valmis 4.12.)
2. Etiopia-nuttu Novita Nalle Kukkakedosta (aloitettu 22.6., valmis 23.6.)
3.Virkattu vauvan nuttu Novita Nallesta (aloitettu 23.6., valmis 26.7.)
4. Etiopia-nuttu Novita Nallesta (aloitettu 23.6. valmis 27.6. )
5. Virkattu toppi Four seasons Cotton funista ja Marks&Kattens Sommargarnista (aloitettu 25.6., valmis 25.10.)
6. Virkattu pikkulaukku Four seasons Cotton funista (aloitettu 25.6., valmis 7.10.)
7. Neulotut lapsen legginsit Novita Nalle Kukkakedosta (aloitettu 28.6., valmis 12.10.)
8. Neulottu pitsihihatin Novita Nallesta (aloitettu 29.6., valmis 18.9.)
9. Sepe-nalle Novita Luxus cottonista (aloitettu 30.6., valmis 9.12.)
10. Neulottu frillahame Novita Seitsemästä veljeksestä (aloitettu 30.6., valmis 3.12.)
11. Neulottu viitta Katia Tirolista (aloitettu 2.7., valmis 21.8.)
12. Neulottu lapsen liivimekko Novita Seitsemästä veljeksestä (aloitettu 4.7., valmis 30.9.)
13. Virkattu vessapaperiteline Novita Miamista (aloitettu 8.7., valmis 23.8.)
14. Neulottu mekko Novita Rose mohairista (aloitettu 9.7., valmis 15.12.)
15. $5 in Paris Novita Rose mohairista (aloitettu 10.7., valmis 1.1.2013)
16. Neulottu kerhokassi Novita Miamista (aloitettu 13.7., valmis 16.10.)
17. Virkattu korvaläppäpipo Novita Softysta (aloitettu 15.7., valmis 16.7.)
18. Neulottu vauvan tilkkupeitto Katia New Orleansista, Novita Puro batikista ja Novita Miamista (aloitettu 18.7. , valmis 3.9.)
19. Virkatut lapaset Novita Seitsemästä Veljeksestä (aloitettu 18.7., valmis 26.10.)
20. Virkattu vessapaperiteline Novita Miamista (aloitettu 25.7., valmis 19.9.)


Nyt kun KyJy-tempaus on jo takana päin, sain eilen valmiiksi myös pari muuta työtä, jotka olivat odottaneet viimeistelyä.



Villatakki Rose mohairista, ohje Novitan Kevät 2009 -lehdestä. Joululahja anopille. Piti valmistua jo kesällä anopille 50-vuotislahjaksi, mutta silloin ei sattunutkaan löytymään sopivia nappeja. Napit löytyivätkin sitten niinkin kaukaa kuin Rodokselta elokuussa. Ja oli muuten melko tipalla tämän valmistuminen eiliseksikin. En meinannut löytää mistään tylppää neulaa ompeluun. Olin jo laukkaamassa pää kolmantena jalkana tien toisella puolella olevaan Cittariin, kunnes fiksuna tyttönä hoksasin tarkistaa neulatyynyni. Siellähän niitä tylppiä neuloja oli, oikein kaksin kappalein! Ompelussa ja lankojen päättelyssä menikin sitten melkein neljä tuntia, mutta valmista tuli ajallaan kuitenkin. :-)

Nämä tossut menivät puolestaan joululahjaksi avomieheni siskolle. Nämä olivat olleet rapuvirkattua reunusta vaille valmiina tosin jo viime Joulusta asti, mutta vasta nyt löysivät tiensä perille.

Näiden lisäksi ehdin myös päättyneen vuoden puolella aloittaa yhden uudenkin käsityön, vauvan villatakin Novitan Purosta. Siitä päästäänkin edellisessä postauksessa mainitsemiini isompiin juttuihin:
Eli meille odotetaan maaliskuun alkupuolella pientä sukankuluttajaa. <3

Onnellista alkanutta vuotta 2013 kaikille!


Rakkaudella,

manteliMinni