tiistai 4. maaliskuuta 2014

Startiitin sietämätön helppous

Mikäköhän siinä on, että juuri silloin, kun pitäisi tehdä jotain tiettyä hommaa, tuleekin sitten tehtyä jotain ihan muuta? Esimerkiksi tenttiin lukiessa on ihan pakko ruveta siivoamaan tai lähteä lenkille, kun pitäisi siivota, meneekin päiväunille. Tai tässä tapauksessa, kun pitäisi tehdä keskeneräisiä käsitöitä valmiiksi tai neuloa muutama lahja, niin aloittaakin tusinan verran ihan muita juttuja, joilla ei ole minkäänlainen kiire. No, ehkä ei tusinaa sentään, mutta aika monta kuitenkin.
   Veljenpoika täytti helmikuun lopussa vuoden ja hänelle olen tehnyt jo syksystä lähtien villatakkia keltaisesta Nallesta. Vaikka malli onkin superhelppoa ainaoikeaa, jotenkin ei ole maistunut neuloa sitä ainakaan kotona, jossa huomion pitää keskittyä myös muuhunkin. Ja jotenkin on muutenkin tehnyt mieli tehdä hyvin nopeasti, parissa päivässä, valmistuvia neuleita. Siihen ryhmään eivät kyllä kuulu unisukat, joita aloittelin eräänä päivänä Sukkasadosta voittamastani Sivillasta. Jos ja kun ne joskus valmistuvat, ne päätyvät kuin päätyvätkin omiin jalkoihini. Aloittaessa ajattelin tehdä ne isäni entiselle työkaverille, jolla on synttärit tässä kuussa. Mutta totesin hyvin pian aloituksen jälkeen, että 2,5-millisillä puikoilla ja fingering-vahvuisella langalla ei niin nopeasti saa valmista.
   Jotain halusin kuitenkin tehdä ja päädyin neulomaan baskerin punaisesta Nallesta:


Malli on nimeltään Etoile hat ja löytyy Ravelrysta. Puikot 3,5mm, lankaa kului 51 grammaa. Aika kiva ja joutuisa tehdä, vaikka en olekaan tottunut aloittamaan neulottuja päähineitä päälaelta.

Toinen valmistunut työ on myös baskeri, vanhalla ja hyväksi havaitulla Novitan ohjeella:


Puikot 4mm ja 5mm, langankulutus 34 grammaa.

Näiden lisäksi olen aloittanut serkun tilaaman tonttulakkipläjäyksen Seiskaveikasta ja itselleni Gamer Jacketin Miamista. Tosin jälkimmäinen taitaa vielä mennä uusiksi, koska en usko, että ehkä se xs-koko ei kuitenkaan veny möhömahani yli. Mutta s-koko saa kyllä riittää. :-D Ja kesken on myös joitakin töitä, joita en ole jaksanut edes merkata Ravelryyn.

Lankavarastollekin kuuluu ihan hyvää, vähentymään päin on edelleen. Ja pystyin sentään vastustamaan Palokan Prisman lankaosaston houkutuksia! Taas olisi tarjouskorissa ollut keräkaupalla sinistä Sädettä, mutta koska edellisille kerille olen nyt jo keksinyt käyttötarkoituksen, päätin olla hamstraamatta enempää. :-)